Sandra Izbaşa va participa la Swiss Cup

Sala Hallenstation din Zürich uneşte din nou gimnaşti de top din toată lumea pentru concursul anual mixt Swiss Cup ce va avea loc în data de 2 noiembrie.

Anul acesta competiţia o va avea în prim plan pe campioana olimpică la sol Sandra Izbaşa din România. Partenerul ei din competiţia Swiss Cup, Flavius Koczi, a făcut echipă anul trecut cu Steliana Nistor, ei fiind cei care au şi câştigat în 2007.

Vor fii prezenţi şi alţi finalişti ai Olimpiadei de la Beijing 2008 : Yann Cucherat (Franţa), Ksenia Afanasyeva (Rusia), Fabian Hambüchen (Germania), Epke Zonderland (Olanda) şi Ariella Käslin din Elveţia.

Organizat pentru prima dată în anul 1970, concursul Swiss Cup este tradiţional în gimnastică. În 1982 s-a adoptat formatul mixt (pereche), care i-a atras nu doar pe unii dintre cei mai buni gimnaşti ci şi o mulţime de spectatori fideli. În 1993 s-a schimbat într-o competiţie individuală, dar s-a reîntors la formatul mixt în anul 2000. Fiecare ţară concurează cu o pereche: un gimnast şi o gimnastă, şi doar perechile cele mai bune avansează în rundele adiţionale. Sportivii trebuie să-şi prezinte cele mai bune aparate dar trebuie să fie atenţi şi să ia decizii înţelepte privind ordinea aparatelor la care evoluează ca să poată avansa până în runda finală.

Toate cele 12 perechi concurează la două aparate, însă doar 8 dintre ele vor avansa în semifinale iar apoi doar 4 în finală. Pe durata primelor 3 aparate punctajul se va aduna iar gimnaştii vor trebui să aleagă aparate diferite pentru fiecare rundă, însă în finală totul va porni de la zero şi gimnaştii îşi vor putea alege să concureze la cel mai bun aparat al lor încă o dată.

Nu numai formatul concursului este interesant, ci şi marele premiu de 20.000 $ pentru perechea câştigătoare atrage cei mai buni gimnaşti. Toate aceste cirmustanţe le garantează gimnaştilor un concurs distractiv şi “diferit” dar şi o şansă de a totul pentru a câştiga.

Source intlgymnast.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: