Asalt în zăpadă!

Zăpada căzută din abundenţă în aceste zile în staţiunea Poiana Braşov a creat un decor feeric. În acest cadru de vis, la nici cinci minute distanţă de hotelul Olimpic, chiar în mijlocul pârtiei, în fiecare dimineaţă şi după-amiază, un grup de mogâldeţe se luptă din răsputeri cu stratul de omăt, care depăşeşte 30 de centimetri.

Gimnastele au câte două antrenamente pe zi, pe care le susţin în mijlocul naturii

Sunt componentele lotului olimpic de gimnastică, aflate într-un cantonament de refacere. Bine înfofolite, cu căciuliţele trase peste frunte, având jambiere precum fotbaliştii, elevele antrenorului Nicolae Forminte au obrajii roşii din cauza frigului, dar sunt foarte bine dispuse. Chiar şi aici, departe de “laboratorul” de pregătire specifică de la Deva, fetele respectă cu stricteţe disciplina. Aliniate perfect, la fel ca la începutul fiecărui antrenament din sală, fetele răspund la unison la salutul de “Bună ziua” transmis de către antrenori.

Sandra Izbaşa, şefă de pluton

Apoi, cu zâmbetul pe buze, ascultă comenzile scurte şi precise, trasate de antrenoarea Lili Cosma: “Aveţi şase ture de alergare. Urcaţi până la stâlpul de teleferic şi coborâţi până în apropiere de hotel”. Fetele se pun rapid în mişcare, nu înainte de o încălzire uşoară, unde în centrul atenţiei se află Cerasela Pătraşcu. Sandra Izbaşa, campioana olimpică de la Beijing, le încurajează pe nou-venitele în lot: “Haideţi, fetelor! Avem destul de urcat. Să ţinem ritmul!”. Sandra deschide apoi plutonul alergătoarelor.

Sursa: Libertatea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: