Strînge din dinţi!

Sandra la antrenamenteSandra Izbaşa se antrenează pentru Campionatele Europene cu dureri la ambele picioare.

“Sănătatea a fost, a rămas şi va continua să fie adversarul numărul 1 al acestei generaţii”, spune coordonatorul lotului de gimnastică, Nicolae Forminte. Campioana olimpică Sandra Izbaşa, speranţa României la o medalie continentală, se antrenează, cu doar o săptămînă înainte de plecarea în Italia, cu glezna stîngă şi ambele gambe bandajate. Durerile actuale îşi au rădăcinile în accidentări mai vechi: glezna stîngă o supără de cîţiva ani, în plus fractura de metatarsiene de la Campionatul European, din 2007, de la Amsterdam, a lăsat urme. “Sînt probleme de foarte multă vreme pe care nici nu vreau să mi le reamintesc. Sînt afectiuni care nu se pot rezolva nici prin repaus, nici prin tratamente”, a spus resemnat Forminte. De aceea Sandra preferă să se antreze cu bandaje pentru a-şi proteja la aterizări oasele şi articulaţiile de la glezne şi genunchi.

Concurează la 4 aparate
Chiar dacă acuză dureri, Sandra Izbaşa va începe concursul de la Milano (2-5 aprilie) la toate cele patru aparate. În funcţie de evoluţia stării sale de sănătate, antrenorii vor stabili pe parcursul competiţiei strategia pentru finale. “Sandra va face concursul de calificări pe patru aparate, urmînd ca după aceea să hotărîm la ce va evolua”, a spus Forminte. Solul şi bîrna sînt aparatele pe care se va axa Sandra pentru finale.

Obiectiv: o medalie
Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Gimnastică pentru CE din Italia este o medalie. “Mergem la Milano încrezători şi cu speranţa că vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele. Avînd în vedere situaţia dificilă prin care trece sportul românesc, obiectivul pentru aceste Europene este o medalie”, a menţionat Nicolae Forminte. Alături de Sandra Izbaşa, din lotul României la Europene mai fac parte Gabriela Drăgoi, Anamaria Tămîrjan şi Diana Chelaru.

articol scris de Marius Tuhuţ in GSP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: