Gimnastele merg într-un picior după aurul european

FOTO: Prosport

FOTO: Prosport

Cotidianul.ro ne prezintă din nou problemele cu care se confruntă gimnastele noastre chiar înainte de Campionatul European. Se pare că nici acum ghinionul accidentărilor nu ne-a părăsit şi din această cauză fetele sunt obligate să concureze la o capacitate medie.

Să sperăm că vor face faţă cu bine concurenţei şi chiar dacă medaliile nu vor fii pe măsura aşteptărilor măcar evoluţiile fetelor să ne dea speranţe pentru Campionatul Mondial de la Londra de anul acesta.

Tare fetelor! Hai România!!!

Campioana olimpică de la Beijing, Sandra Izbaşa, este accidentată la gleznă, iar Anamaria Tămârjan are probleme la femur.

Problemele de sănătate par a fi adversarul numărul 1 al gimnaştilor români la Campionatele Europene, care vor debuta marţi la Milano. „Nici unul dintre sportivii noştri care participă la această competiţie nu este 100% sănătos. Dar acesta este preţul pe care trebuie să-l plăteşti performanţei“, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica. Dacă Anamaria Tămârjan are aceleaşi probleme cu care a plecat la Olimpiadă – fractură de femur -, glezna stângă continuă să-i dea mare bătaie de cap campioanei olimpice de la Beijing, Sandra Izbaşa. „Sandra este o gimnastă care şi-a făcut datoria în ciclul olimpic anterior. Este o gimnastă aflată la o anumită vârstă, care îşi caută drumul în continuare.

Este adevărat că nu se găseşte într-o formă deosebită din toate punctele de vedere, s-a dezvoltat, motivaţia e undeva la mijloc, a avut destule motive de frustrare. Eu, personal, nu aştept nimic de la Sandra la această competiţie. Ne-am pregătit ca de fiecare dată, chiar dacă antrenamentele nu au decurs aşa cum mi-aş fi dorit eu. Este loc de mai bine, mereu a trebuit să improvizăm, durerile nu ne-au lăsat în pace“, a declarat antrenorul Nicolae Forminte, care susţine că nu are prea mari aşteptări de la acest concurs: „Pe mine mă interesează Olimpiada de la Londra, astfel că toată pregătirea va fi structurată spre acest obiectiv final. Mai ales că numărul de sportive pe care le avem la dispoziţie este la jumătate faţă de ciclul olimpic anterior, nu ne este permisă nici cea mai mică forţare care să ducă la accidentări“.

Advertisements

One Response

  1. Eu cred,totusi,ca toata lumea asteapta o medalie de la Sandra,si cred ca o poate obtine chiar pe cea de aur la sol.
    Succes,Sandra si multa sanatate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: