S-a operat!

Izbasa Campionatele Mondiale 2008

În plină pregătire pentru CM de la Londra (12-18 octombrie), unde vizează titlul suprem la sol, singurul care îi lipseşte din palmares, Sandra Izbaşa a primit o lovitură care îi poate da planurile peste cap.

Ea a suferit, în aceste zile, o intervenţie chirurgicală în talpa piciorului pentru a-i fi extirpaţi nişte veruci (negi). „Am fost cu ea la cel mai bun dermatolog din Bucureşti, a făcut o cauterizare electrică, cu anestezie locală, la piciorul drept. Iniţial, crezusem că este o problemă doar de suprafaţă, dar adâncitura este profundă”, spune coordonatorul lotului de gimnastică, Nicolae Forminte. Deşi se confruntă cu aceste dureri de câteva luni, efectuarea intervenţiei a fost amânată până după Europene, pentru a-i da posibilitatea de a merge la Milano. „Acest veruc a apărut după pregătirea făcută la munte şi iniţial am crezut că e o bătătură. S-a tot plâns că o doare şi am lucrat menajând piciorul, iar aterizările abia le-a ţinut, pentru că în contact cu solul durerea este cruntă”, continuă tehnicianul.

Intervenţia o va ţine pe Sandra departe de antrenamente două, chiar trei săptămâni, până când ţesutul se regenerează. „Poartă un bandaj şi face mişcare uşoară. Nu putem risca să se producă o infecţie, pentru că orice urmă de praf sau microb cu care poate intra în contact îi poate face mult rău”, explică Forminte. În trecut, campioana olimpică la sol a avut probleme la glezna stângă, apoi a suferit o fractură de metatarsiene în 2007, la CM de la Amsterdam. Stafful tehnic speră ca gimnasta să se recupereze şi să poată participa la Naţionalele României (11-13 septembrie), la Buzău, unde să evolueze la bârnă şi la sol.

Articol publicat de Mirela Basescu in Prosport

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: