Marile speranţe

FOTO: Prosport

FOTO: Prosport

La o săptămână după ce a suferit în Germania o intervenţie chirurgicală de reconstituire a tendonului ahilian drept, Sandra Izbaşa s-a întors în ţară

Accidentată grav la un antrenament în urmă cu 10 zile, Sandra Izbaşa are puterea să viseze din nou. Ea a revenit în ţară, călcând singură, fără cârje, purtând însă un dispozitiv special la piciorul drept, păstrând ghipsul doar la mâna stângă.

Operată în urmă cu o săptămână la clinica din Mainz, lângă Frankfurt pe Main, Sandra Izbaşa a început lupta cu propriul organism. Operaţia de reconstituire a tendonului ahilian la piciorul drept, realizată după o tehnică de ultimă oră, ce cuprinde introducerea unui tub organic care în şase luni se va resoarbe în organism, a accelarat şi procesul de recuperare. Astfel, la numai trei zile după operaţie, campioana olimpică la sol învăţa să păşească din nou, singură, ajutată de o cizmă specială, comandată de profesorul doctor Heinz Lohrer tocmai la Munchen. “Este un dispozitiv special, făcut pentru ea, care îi permite să treacă de la extensie la flexie, gradat. Ea poate păşi singură, fără cârje, acestea putând fi folosite când doreşte să se mişte mai repede. Dispozitivul acesta îi permite ca peste 12 săptămâni să se poată ridica pe vârfuri şi să facă sărituri uşoare“, explică Florin, tatăl Sandrei. Dacă de ghipsul la mâna stângă nu poate scăpa decât peste trei săptămâni, cel de la picior este necesar doar pe timpul nopţii, când trebuie să poarte o atelă ghipsată. “Pentru a preîntâmpina eventualele accidente e bine să îl poarte, iar ziua, când doreşte să meargă, poartă acea cizmă specială“, conchide Florin Izbaşa.

articol din Prosport

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: