Sandra Izbaşa, ucenica Nadiei Comăneci

Sandra Izbaşa (stânga) a ajutat-o pe Nadia la decernarea medaliilor în cadrul concursului organizat la Oklahoma

Campioana olimpică la sol, la Beijing, Sandra Izbaşa, a asistat la concursul „Nadia Comăneci International Invitational” în calitate de invitată de onoare a „Zeiţei de la Montreal”. 740 de gimnaste din opt ţări, printre care şi trei junioare din România, au participat weekendul ce tocmai a trecut la concursul de la Oklahoma.

Concursul „Nadia Comăneci International Invitational” ia amploare de la an la an. Dacă anul trecut, „Zeiţa de la Montreal” s-a gândit să-şi extindă turneul pe plan internaţional şi a adunat nu mai puţin de 600 de gimnaste, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, anul acesta numărul lor a crescut cu mai bine de 100 de participante.

„S-au înscris 740 de concurente din opt ţări. Majoritatea sunt din SUA, dar au venit şi din Ucraina, România, Israel, Venezuela, Mexic şi Canada”, a declarat Bart Conner, soţul Nadiei Comăneci. Acesta a fost primul din familie care a iniţiat un astfel de concurs, dar de gimnastică masculină.

„Am început acest proiect cu mulţi-mulţi ani în urmă doar cu gimnaşti americani, apoi am hotărât să facem un eveniment internaţional. Am avut modelul soţului meu, Bart Conner, şi am vrut ca numele meu să rămână în continuare pe buzele oamenilor. Aşa s-a ajuns la acestă amploare a evenimentului pe care îl prezint”, a motivat Nadia Comăneci.

România a fost reprezentată peste Ocean de trei junioare, Diana Rusu, Georgiana Gheorghe şi Andreea Tufa, de la Steaua Bucureşti. Campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa, a asistat de data aceasta ca invitată de onoare a Nadiei, pe care a ajutat-o la înmânarea medaliilor. “Sunt aici pentru că m-a invitat Nadia Comăneci şi pentru o ajuta să împartă medaliile celor mai buni. Am revenit pentru că a fost o experienţă minunată anul trecut, când am concurat şi am plecat acasă cu trofeul „Nadia Comăneci”.

De data aceasta a fost cu totul diferit”, a declarat Sandra Izbaşa pentru unul din posturile locale, adăugând şi că nu ştie când va reveni în competiţii şi îşi va face reintarea pas cu pas. “Acum pentru recuperare fac puţin tehnic, forţă şi mobilitate”, a mai spus deţinătoarea aurului la sol, la Olimpiada de la Beijing. Georgiana Gheorghe s-a remarcat la junioare, fiind întrecută de Riley Cholod (SUA) şi Krystyna Sankova (Ucraina).

Concursul la senioare a fost dominat de canadianca Kristina Vaculik, urmată de ucrainianca Angelina Kysla şi Jessica Lopez (Venezuela).

articol de pe www.adevarul.ro

One Response

  1. De ce nu pot vedea pagina in explorer ci numai in firefox?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: