Apta pentru Mondiale


Octavian Bellu: Sandra Izbasa este apta suta la suta pentru Campionatul Mondial din Olanda

Mondialele de gimnastica incep pe 16 octombrie, la Rotterdam, iar Bellu spune ca de cand a venit la lot nu a apucat inca sa rezolve total problemele de siguranta si acuratete a exercitiilor gimnastelor.

Antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastica, Octavian Bellu, spune ca Sandra Izbasa s-a recuperat complet dupa operatia suferita in 2009, la calcaiul piciorului drept si are incredere ca gimnasta va avea o evolutie buna la CM de la Rotterdam.

Dupa o ruptura de tendon, Sandra Izbasa a primit indicatia de la medici sa lucreze cu o protectie chiar si la competitii, nu numai la antrenamente. Dupa parerea mea, ea este recuperata suta la suta, a si concurat la nationale si in Elvetia. Ea este o gimnasta puternica, are 20 de ani, stie ce vrea, are multa experienta si cred ca va avea o evolutie buna la mondiale. La capitolul sanatate trebuie sa fii intotdeauna prevazator si sa nu il pui pe sportiv in situatia sa se reaccidenteze sau sa simta din nou dureri. Din punct de vedere al starii de sanatate s-a facut tot ce s-a putut, fetele au fost recuperate. Daca ar mai fi fost putin timp poate s-ar mai fi rezolvat si altfel de probleme legate de compozitia exercitiilor si de siguranta in executie. Atat cat a fost, noi trebuie sa ne prezentam la mondiale si sa testam nivelul pe care-l au in momentul de fata cu privire la pregatirea pentru Olimpiada si la posibilitatile de progres pe care le mai au aceste gimnaste“, a declarat Bellu, pentru agentia Mediafax.

Antrenorul lotului olimpic de gimnastica spera ca rezultatele de la Rotterdam sa le dea satisfactie, in primul rand, sportivelor: “Sper ca la Rotterdam ele sa concureze la un nivel care sa le dea lor satisfactie. Le-am spus ca nu se lupta cu gimnastele din SUA, Rusia sau China, ci se lupta cu ele insele, cu propriile lor limite, propriile lor posibilitati din acest moment. Stiu si ele ca dupa aceste Campionate Mondiale, in cei doi ani ramasi pana la Jocurile Olimpice, va trebui sa depuna o munca extraordinara pentru a-si imbunatati exercitiile. In perioada scurta pe care am avut-o la dispozitie nu am putut rezolva decat partial problemele de siguranta si de acuratete. Aceste lucruri, fara un suport valoric, nu pot da in niciun caz perspectiva unor medalii olimpice”.

Sursa: MONDO news

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: