«Dumnezeu mi-a dat a doua şansă»

La mai bine de o lună de la încheierea Mondialelor de la Rotterdam, Olanda, Sandra Izbaşa (20 de ani) a povestit de ce regretă cel mai mult că nu a cucerit o medalie în finala de la sol şi de ce crede că Dumnezeu i-a dat o a doua şansă de a continua sportul de performanţă.

Libertatea: Sandra, ai vorbit destul de puţin în presă despre Mondialul din Olanda. A fost o decepţie pentru tine?
Sandra Izbaşa: Aş fi nedreaptă dacă aş afirma acest lucru. După accidentarea pe care am avut-o, (n.r. – ruptură de tendon), eu cred că a fost o revenire de succes. Dumnezeu mi-a dat, practic, a doua şansă de a face gimnastică şi am fructificat-o din plin. Cu trei luni înainte de Mondiale, nici nu mă gândeam că voi prinde echipa. Cu ajutorul antrenorilor, care au avut încredere în mine, am reuşit să revin în lot şi să ajut echipa la trei aparate.

Te-ai gândit că vei putea lua o medalie?
Eu am spus clar, înainte de plecarea spre Rotterdam, că nu mă gândesc la o medalie. Am fost bucuroasă că sunt din nou în echipă şi că pot face din nou gimnastică de performanţă.

Totuşi, nu ţi-a părut rău că nu ai luat o medalie la sol?
Cel mai mult mi-a părut rău că am dat medalia de la gât, cum se spune, unei gimnaste dintr-o altă ţară. Din acest motiv am fost mâhnită.

Evident, urmează o întrebare la care cu siguranţă te aşteptai….(râde)
A, da. Vreţi să mă întrebaţi dacă mai fac gimnastică? Răspunsul meu este unul afirmativ.

Nu se gândeşte la retragere

Până când?
Am 20 de ani şi consider că la vârsta asta gimnastele nu ar trebui să se gândească la retragere. Abia ne încălzim pentru sportul de mare performanţă. La vârsta asta gândim cu totul altfel. Nu mai suntem nişte copiliţe care să acţioneze ca nişte roboţei. Relaţia dintre sportivi şi antrenori este una de colaborare. Dânşii ne înţeleg şi ne sprijină în totalitate, iar noi trebuie să acţionăm ca nişte sportive profesioniste.

Decorată cu «Meritul Sportiv»

Sandra Izbaşa a obţinut cu lotul naţional de gimnastică nenumărate medalii la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale sau Europene. Cea mai preţioasă medalie a sportivei din Bucureşti este aurul olimpic, cucerit la JO de la Beijing din 2008. La aceeaşi competiţie, Sandra a luat şi Aceasta este coperta FHM Spania, pe care a apărut Almudena Cid, cea care a fost aleasă cea mai sexy gimnastă în activitatemimedalia de bronz cu echipa. În urma acestor rezultate, Izbaşa a fost decorată, în 2008, cu “Meritul Sportiv” clasa I. În palmares, gimnasta de 20 de ani mai are argint la bârnă şi bronz la individual compus (CM 2006), bronz cu echipa (CM 2007), aur la sol, argint cu echipa şi bronz la bârnă (CE 2006), argint la individual compus şi la bârnă (CE 2007), aur cu echipa şi la sol şi argint la bârnă (CE 2008).

Aleasă de FHM Spania în topul celor mai sexy

Gimnasta spaniolă Almudena Cid, care a şi pozat pentru FHM, ediţia de Spania, a fost aleasă cea mai sexy din lume de site-ul “Bleacher report”, care a inventariat toate sportivele aflate în activitate. Românca Sandra Izbaşa s-a clasat pe locul 8! Americanele Nikki Childs şi Alicia Sacramone s-au clasat pe locurile doi şi trei. De unde ştie gimnasta noastră că este inclusă într-un asemenea top? “Aflu de la dumneavoastră (n.r. – reporterii Libertăţii) această informaţie. Nu am ştiut că fac o impresie atât de bună. Pot să spun doar că mă onorează, dar asta nu înseamnă că mi-o voi lua în cap, că mă voi considera vreo vedetă mondenă. În nici un caz”, ne-a spus Izbaşa.

Sursa: Libertatea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: